Recomanacions

Amb motiu del confinament obligatori en què ens trobem actualment, des del Club Amatent volem aprofitar per fer-vos diverses recomanacions referents a l'àmbit cultural que desenvolupem habitualment, els jocs de taula i de rol.


JOCS DE TAULA

Tradicionalment, sempre que parlem de jocs de taula visualitzem la imatge d'un grup de gent asseguda al voltant d'una taula on hi ha cartes, daus, fitxes, un o més taulells de joc, i altres estris complementaris.

Afortunadament, en aquests dies en què l'acte presencial està limitat a l'àmbit de la llar, el món digital posa a la nostra disposició tot un seguit de recursos per a fer que aquest joc presencial es converteixi en virtual.

Hi ha diferents plataformes online on podem trobar jocs de taula moderns, adaptats per a jugar des del nostre dispositiu mòbil o ordinador. Aquestes plataformes ens permetran jugar amb amics i família d'una manera senzilla.

PLATAFORMES DE JOCS

Aquestes són algunes de les plataformes online gratuites que us recomanem:

MANUALS I RESSENYES

Malgrat que les plataformes online indicades acostumen a tenir alguna mena d'explicació sobre com jugar als jocs que ens ofereixen, a la xarxa hi ha infinitat de recursos addicionals que ens poden fer servei per a aprendre a jugar a jocs de taula o per a millorar la nostra manera de jugar.

El mètode que més resultat us pot donar és utilitzar el Cercador de Google i fer-hi consultes de l'estil "TUTORIAL NOM-DEL-JOC", per exemple "Tutorial Carcassonne".

Igualment, sovint no sabem si un joc s'ajusta al nostre perfil de jugador o si la mecànica ens serà fàcil d'aprendre. En aquests casos, podem buscar ressenyes fetes per altres jugadors, on ens donaran la seva opinió sobre els jocs.

Malauradament, trobar aquestes informacions en català a la xarxa és complicat, serà més fàcil si ho busqueu en castellà o, fins i tot, en anglès.


JOCS DE ROL

Els jocs de rol es caracteritzen per ser jocs on els jugadors interpreten un personatge, que té unes característiques, unes habilitats i/o unes debilitats. Un dels jugadors fa de Director de Joc, i és qui s'encarrega de desenvolupar la història durant la sessió, plantejant situacions als jugadors i modificant allò que passa a la història segons els actes o les decisions dels jugadors.

Tot i que l'experiència de jugar a rol de manera presencial facilita molt la interactuació entre jugadors, es pot jugar perfectament a rol de manera virtual. A aquest efecte, els requisits indispensables són els següents:

  • Disposar de connexió estable a Internet
  • Disposar d'un dispositiu de comunicació (micròfon i altaveus)
  • Disposar d'un dispositiu visual (càmera) [opcional]

La comunicació entre els jugadors es fa per mitjà de videoconferència o d'un entorn web preparat per a partides virtuals. A continuació, un llistat d'eïnes disponibles a la xarxa:

EDITORIALS

Algunes editorials de jocs de rol han decidit oferir de manera gratuïta els seus manuals de joc, que podreu gaudir tant els adults com els més petits de casa.